Daha İyi Web Tasarım İçin 4 Adım

KURUMSAL KİMLİK VE VİZYON
Firmanın kurumsal kimlik ve vizyonu baz alınarak ulaşılacak kitle seçilir. Kurumsal renk, logo kullanımı vb. gibi unsurlar birleştirilerek firmanın ulaşılmak istenen hedefi belirlenir. Kurumsal vizyon ve firma prestijinin doğrultusunda diğer aşamaların iskeleti için en doğru kararı verme aşamasıdır. Çünkü bu kararlar müşteri tarafından verilmektedir.

İÇERİK SEÇİMİ
Kurumsal kimlik ve vizyon belirlendikten sonra web sitesinin hedef alınacak kitlesi belirlenmiş olacaktır. Buradan yola çıkarak web site içeriğini oluşturmak daha da sağlıklı ve kolay olacaktır. Bu bir ürün yada hizmet olabilir. Önemli olan ürün yada hizmetin nasıl ön plana çıkarılacağıdır.

TASARIM VE TEKNİK ALTYAPI SEÇİMİ
Firmanın kurumsal rengi ve ulaşılmak istenen hedef yaş kitlesi yani kullanıcı kitlesi belirlendikten sonra tasarım seçimi yapılmalıdır. Bu aynı zamanda teknik altyapı seçimini tamamen etkileyecektir. Ürün yada hizmet tanıtımında bir show yapılacaksa flash, daha çok dinamik (kullanıcı kontrollü) ve değişken öğeler barındırıyorsa “asp, aspx, php, javascript, ajax vb.” gibi yapıları bünyesinde barındırması gerekecektir.

UYGULAMA
Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra geride bırakılan aşamalar dikkate alınarak web sitesi oluşturulur. Bu sırada tüm kullanıcı testleri yapılır. Teknik altyapı ile olan uyumluluk değerlendirilir. Eğer site dinamik bir web sitesi ise bütün içerik yönetimi modülü denenir. Tüm veri girişleri yapılır. Arama motorlarına olan uyumluluğu gözden geçirilir. Gerekli teknik altyapılar hazırlanır. Son olarak Domain ve Hosting alımları yada ayarları gerçekleştirilir ve site yayına alınır.