Google Addwords Faturası ve Vergiden Düşürme

Fatura nasıl elime geçer? 
Google AdWords, şu anda faturaları reklamverenlerin büyük bir kısmına normal posta ya da e-posta yoluyla göndermemektedir. Ancak, Faturalandırma Özeti sayfanızdan, AdWords hesabınıza ilişkin masraflar için hem bir fatura hem de bir makbuz yazdırabilirsiniz.

Uyarı: Google Ireland, Ltd., yurtdışında hizmet veren, Türkiye dışında bulunan bir şirkettir. Bu nedenle, Google Ireland, Ltd’ye ait çevrimiçi faturalar kanunen geçerli olup kabul edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 15 Aralık 2004 tarihli ve #GEL.0.29/2920-228-48-60202 sayılı yazıya göre: İnternet yoluyla yurtdışından alınan bir hizmet için alınan tüm çevrimiçi faturalar, kredi kartı fişleri veya banka havalesi makbuzları gibi yapılan ödemeyi gösterir belgelerle ibraz edildiği sürece geçerli ve yasaldır.

Faturayı görüntülemek ve yazdırmak için:

  • https://adwords.google.com.tr adresinden AdWords hesabınızda oturum açın.
  • Faturalandırma Özetinizi yüklemek için Hesabım sekmesini tıklayın. (Belirli bir tarih aralığındaki Faturalandırma Özetini görmek istiyorsanız, faturalandırma özetiniz yüklendikten sonra, sayfanın başındaki açılan liste menüsünden uygun ayları ve yılları seçin ve Git’i tıklayın.)
  • Hesabınıza çıkartılan bir masrafı yansıtan herhangi bir öğe için ‘Ödeme alındı’nın yanında bulunan fatura numarasını tıklayın. (Ayrıca, Faturalandırma
  • Özeti bilgilerinizin hemen üzerindeki .csv dosyası olarak indir düğmesini tıklayarak da tüm Faturalandırma Özetinizi indirebilirsiniz.)
    ‘Fatura Ayrıntıları’ kutusunun üzerindeki Yazdırılabilir fatura düğmesini tıklayın.
  • Faturanız yeni bir pencere içinde açılacaktır.
  • Tarayıcı menünüzden Dosya’yı, ardından Yazdır’ı seçin.
  • Yazdır’ı tıklayın.