Mobil Sitenin Önemi

Web sitelerinin son zamanlarda hızla artması ile doğru orantıda giden tablet ve cep telefonu satışları, mobil sitenin önemini her geçen gün arttırıyor. Ne yapacağınızı bilmeden mobil site tasarımına başlamak, artık büyük bir yüzdeye sahip olan pazarı yok etmenize sebep olabilir. Dikkat etmeniz gerekenleri sıralayarak pazarda etkin bir şekilde hareket etmenizi sağlayacağız.

mobil-sitenin-onemi

Önce düşünün, gelecek için hangi hedefleri belirlemeliyim?

Pazarı geniş bir şekilde ele almalı, iPhone, iPad, Android platformu ve cep telefonları düşünmelisiniz. Hızlı bir şekilde gelişen mobil web sitesi tasarımını mümkün olduğunca yenilikçi bir şekilde tasarlamalı, var olan sitenizdeki bilgilere kullanıcılar hızlı bir şekilde ulaşabilmelidir.

Hedef kitlem ne kullanıyor?

İnsanlar, sitenize hangi platformlardan ulaşıyor? Akıllı telefonlara uyumlu web siteniz olmasına rağmen oranlar düşük mü geliyor? Analitik veya araştırma yardımı ile raporlama yapabilir, uzman bir ajanstan teknik destek alabilirsiniz.

Hedef kitlem mobil sitede ne yapacak?

Mobil sitenizi tasarlama amacınız sadece rahatça dolaşıp bilgilere ulaşabilme imkanı mı? Form olup olmayacağına, değişiklere ve güncellemelere karşı notlarınızı alın.

İçerikleri aynı tutun!

Kullanıcılar mobil sitenize masaüstünde iken gördüğü bir fotoğrafı, makaleyi veya özel içeriği tekrar görmek için girebilir. Bu yüzden konularınızı herkese açık bir şekilde paylaşın.

Kullanılan cihazları nasıl mı göreceksiniz?

Az önce sitenize insanların hangi şekilde ulaştığına dair bilgilere sahip olmanız gerektiğinden bahsettik. Google Analytics bu konuda bize yardımcı oluyor. Kullanıcılar hangi işletim sisteminin sürümünden sitenize bağlanıyor, hangi cihaz yoğunlukta tüm bunları öğrenebilirsiniz.

Her şeye daha hızlı ulaşılabilmesi öncelik hedef olmalı

Bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmayı amaç edinmelisiniz.

Navigasyon, uygulama ve güncellemeler…

Yenilikçi olmalı, Google Play’de veya Apple Store’da söz sahibi olmalı, rakiplerinizi geçmelisiniz. Uygulamalar geliştirerek kullanıcıların her yönden sitenize ulaşabilmesini sağlamalısınız.