Eticaret Sitesi Başlangıç Rehberi

Web sitenizin içeriğine dair kararı verdikten sonra size uygun bir domain satın aldınız. Peki ya sonra? FTP, Web tasarımı, online alışveriş sitesi düşünüyorsanız bu sistemin işleyişi gibi birçok sorun ile karşı karşıya kaldığınızı hatırlatalım! Online alışveriş sitesi kuracağınızı varsayarak makalemize devam edelim.

İlk önce e-ticaret gibi büyük bir pazara yönelmek isteyen girişimcimizin gözü ile pazara bakalım, yaşayacağı olası sorunları, aklına takılan muhtemel soruları tek tek inceleyelim:

“Zarif bir profesyonel web sitesinde olması gerekenler nelerdir? Uygun fiyatlı ve erişilebilir web sitesi tasarımı nasıl tanımlanır? İlgi çekici web sitesi yapmak yeterli midir? Gelenekselleşmiş web tasarımı özelliklerini bir araya getirerek verim sağlamak ne kadar mümkün?”

E-Ticaret pazarında sektöre öncülük eden firmaları hepimiz biliyoruz. Acaba çalışmalarını büyük bir titizlik ile gerçekleştiren şirketlerin dışında bu büyük pastadan dilim alan yok mu? Elbette var. Sektör her ne kadar büyük firmalara kısmi olarak bel bağlamış olsa da azımsanmayacak derecede farklı e-ticaret fikirleri ile öne çıkan girişimciler var. Üstelik kazançları da fikirleri kadar yüksek seviyelerde.

Pazarınızı belirledikten sonra gerekli resmi ve teknik işlemlerin ardından iş planınızın en az sorunla işlemesi adına yapmanız gerekenleri dilimiz döndüğünce sıraladık.

Sizin için derledik: E-Ticaret sistemine sahip olmak isteyen girişimci veya şirket sahibinin öncelikle büyük görevler üstlenmesi gerekiyor. İşte birkaçı:

  1. İşlerinizin kolaylaşması adına plan yapın: Onlarca web sitesi arasından iyi analizler çıkararak sitenizde ve kullanacak olduğunuz sisteminizde olması gerekenleri belirlemek adına planlamalarınızı güncel tutun.
  2. Rakiplerinizi kategorize ederek olumlu ve olumsuz eylemlerini not edin.
  3. Rakiplerinizin kar oranlarının en çok hangi alanlardan geldiğini araştırın.
  4. Ürününüzün stoklanmasından başlayarak müşteriye ulaşma sürecindeki olası sorunları yok etmek en temel göreviniz. Bu konu hakkında ekibiniz ile verimli toplantılar yapın.
  5. Sitenizin ismi, logosu, kullanılacak renkler ve altyapı hizmetlerini çalışmayı seçtiğiniz şirket ile belirleyin.
  6. Anasayfa: Etkileşimin başlangıcı, ilk görüşte aşk!: Bir ziyaretçiye sunulacak olan ilk sayfadır. Ziyaretçinin sitenizi keşfetmesi ve diğer ürünlere de göz atmak adına sitenizi terk etmemesi açısından önemlidir. İkna olacak kadar göz dolduran bir tasarım temel şartlardan biridir.
  7. En büyük silahınız: Benzersiz ve kaliteli içerik! Ürün ya da hizmetinizi tatmin edecek düzeyde açıklamalara sahip olan içeriklere sahip olmalısınız. Siteniz, ürün ya da hizmetinizi en iyi şekilde açıklayarak müşterinin aklında soru işareti bırakmayacak şekilde hazırlanmalıdır.  Siteniz, sektörünüz ile ilgili bir bilgi deposu olsun!

(Önemli maddelerden oluşan makalemizin devamı için takipte kalın!)