Web Tasarımı Neden Önemlidir?

Web Tasarımı müşterilerinize en hızlı yoldan ulaşarak pazarınızı büyütmek için önemli bir fırsat. Önceliğimiz bu faktör fakat bundan ibaret mi? Günmümüzde web siteleri bilgi alma

ve bilgi vermek için kullanılan interaktif bir platform haline geldi. Bu yüzden kesin ve resimli bir şekilde bilgi sağlayan verimli web tasarımı geliştirmek için gereklidir.

Web sitesi için standart haline gelmiş önemli maddeler:

  • Daha hızlı yükleme süreleri
  • Doğru kodlama ile mükemmel uyum
  • Daha düşük bakım maliyetleri
  • Arama motorları ile uyum

Web tasarımı sadece web sitesi için mükemmel bir görünüm oluşturmaktan daha fazlasıdır. Ne yazık ki birçok kişi bu duruma geniş bir çerçeveden bakmamakta, detayları görememektedir. Ziyaretçinin zihninde görsel çekiciliği oluşturmazsanız basit bir web sitesi tasarımına sahipsiniz demektir. Doğru kodlama, arama motorlarının optimizasyonu için verilen çaba, düşük bakımlı maliyetler için açık kaynak kodlara sahip platformları kullanarak vermiş olduğunuz o büyük emekten alacağınız verimin çoğunu ne yazık ki kaybetmiş olacaksınız. Web sitesinde gerçekten başarılı olmak istiyorsanız dizayn edilirken dikkate alınması gereken bazı hususlar var. Bu noktalardan bazıları şunlardır:

  • Kullanıcı web sayfalarında gezinirken kendisine eşlik edecek bir yardımcı oluşturulabilir. Bu iyi kategorize edilmiş bir menü de olabilir, detaylı açıklamalara sahip sayfalar da.
  • Ziyaretçinin ne istediğini anlamak, hangi anahtar kelimeleri ile ilgili konuyu arattıracak olduğunu önceden sezmek için bir ziyaretçi giibi düşünmelisiniz.
  • Görseller ve yazılar açık bir şekilde görünmeli, cümledeki niyetinizi net bir şekilde ortaya koymalısınız.
  • Gereksiz bilgilerden arındırılmış, ziyaretçiyi sıkmayacak seviyede uzunluğa sahip yazılar çok önemli.

Ziyaretçiler ile yüz yüze konuşuyormuşçasına ifadeler kullanmalı, samimi bir ortamın dozajını iyi tutturarak güven aşılanmalıdır. Yüksek düzeyle erişilebilirlik kazandırabilmek açısından bu eylemler son derece önemlidir.