Web Tasarımında Uyum

Kullanıcı deneyimleri ile akıllı telefonlar ve tablet piyasası genişledikçe web tasarımındaki algı değişmeye başladı. Tarayıcıların tümünde belirli bir standartı yakalamak artık her tasarımın belirli başlı kurallarından biri oldu. Son teknolojinin optimize ediliği modern tasarımları elde etmenin önemini hepimiz biliyoruz. Tüm cihazlarda sorunsuz ve hızlı bir şekilde, en az masaüstü bilgisayarda görüntülendiği gibi görüntülenmesi, işlemlerin asgari düzeyde hızlı yapılması kural haline gelmiştir.

Her geçen gün, cihazlar, platformlar ve site ile entegre bir şekilde çalışan özel programların sayısı artıyor. Duyarlı bir web tasarımcısı inşa ettiği tasarımları bu yönde geliştirmeli, geleceği  görmelidir. Bu hem web tasarımcı için hem sizin için hem de ziyaretçi için son derecede önemlidir! Neden mi?:

Zaman ve Para

İyi olanaklara sahip bir web sitesinin pahalı olduğunu düşünürüz, halbuki yapacağınız yatırımlar gelecek dönemlerinizde başınızın daha fazla ağrımaması için bir kural olmalıdır. Mobil cihazlar ve tabletler için uyumlu bir tasarım, ziyaretçilere hız kazandıracak, sitenizdeki verimli, özgün ve doğru yazılarınızı okumaya heves edecektir. Eğer ayırmışsanız reklam bütçenizin kar oranlarını yükseltecek, sitenizden para kazanmaya başlayacaksınız.

Ziyaretçi Akını

Ziyaretçiler, platformunuzdan yararlandıkça farklı zaman dilimlerinde sitenize girişler yapacak, sunduğunuz bilgilerden faydalanacaktır. Bu bazen bir Android işletim sistemine sahip akıllı telefon olacak, bazen de bir iPad olacak. Ziyaretçilerin isteklerini fark edebilmek adına onlar gibi düşünürsek tüm sorunları kısa yoldan çözebilmekteyiz.

Veri Paylaşımı

Ziyaretçiler sunmuş olduğunuz değerli bilgileri sosyal platformlarda hızlı bir şekilde paylaşacak, etkileşimlerinize hızlı cevap verecektir. Ayırdığınız reklam ve sosyal medya bütçelerine karşın olumlu yanıtlar alacaksınız. Böylelikle tüm cihazlar ile uyumlu bu platformunuz ile bütçeniz boşa gitmeyecek.